Ingrediencie
na chlebík
2-3 prezreté banány (250g)
40g arašidového masla (tekuté)
75g jemných ovsených vločiek
75g celozrnnej špaldovej múky
2 vajíčka
1 ČL škorice
1/2 ČL kypriaceho prášku
sladidlo podľa chuti (stévia)
na cheesecake vrstvu
200g jemného tvarohu
1 vajíčko
1/2 ČL vanilkového extraktu
sladidlo podľa chuti (stévia)
Postup
Banány roztlačíme vidličkou a rozmiešame ich s vajíčkami. Ďalej vmiešame všetky ostatné suroviny. Ak sa nám zdá cesto príliš husté, môžeme priliať troška vody na zriedenie. Na cheesecake vrstvu si vymiešame tvaroh so zvyšnými surovinami dohladka. Do formy na chlebík vlejeme 1/2 banánového cesta, cheesecake vrstvu a zvyšnú polovicu banánového cesta. Pečieme 45-50 minút na 180°C. Chlebík môžeme podávať samotný, alebo s ovocím a preliaty arašidovým maslom.
Nutričné hodnoty
(na 100g)
Kalórie: 166
Bielkoviny: 9 g
Sacharidy: 22 g (z toho vláknina 5 g)
Tuky: 5 g