Ingrediencie
Korpus
90g mletých ovsených vločiek
30g mletých mandlí
1 vajíčko
voda podľa potreby
sladidlo podľa chuti (stévia, javorový sirup)
Náplň
2 väčšie banány
500g jemného tvarohu
1 balíček čokoládového pudingu (prášok)
1 ČL vanilkového extraktu
stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
Postup
Z pomletých vločiek, mandlí, vajíčka, sladidla a trochy vody si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Na náplň si vymiešame tvaroh s pudingovým práškom, vanilkovým extraktom a dosladíme podľa chuti. Na ovsený korpus dáme 1/3 náplne, na ktorú naukladáme a mierne zatlačíme pozdĺžne nakrájané banány. Zalejeme zvyšnými 2/3 náplne a pečieme 30-35 minút na 180°C. Pred podávaním necháme tortu vychladnúť a môžeme ju ozdobiť čerstvým banánom a roztopenou čokoládou.
Nutričné hodnoty
na 1 kúsok ( z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 124
Bielkoviny: 9g
Sacharidy: 17g
Tuky: 3g