Banánovo-čokoládová torta

Ingrediencie

Korpus
90g mletých ovsených vločiek
30g mletých mandlí
1 vajíčko
voda podľa potreby
sladidlo podľa chuti (stévia, javorový sirup)

Náplň

2 väčšie banány
500g jemného tvarohu
1 balíček čokoládového pudingu (prášok)
1 ČL vanilkového extraktu
stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)

Postup

Z pomletých vločiek, mandlí, vajíčka, sladidla a trochy vody si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Na náplň si vymiešame tvaroh s pudingovým práškom, vanilkovým extraktom a dosladíme podľa chuti. Na ovsený korpus dáme 1/3 náplne, na ktorú naukladáme a mierne zatlačíme pozdĺžne nakrájané banány. Zalejeme zvyšnými 2/3 náplne a pečieme 30-35 minút na 180°C. Pred podávaním necháme tortu vychladnúť a môžeme ju ozdobiť čerstvým banánom a roztopenou čokoládou.

Nutričné hodnoty

na 1 kúsok ( z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 124
Bielkoviny: 9g
Sacharidy: 17g
Tuky: 3g

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.