Černicový cheesecake (bez korpusu)

Ingrediencie:

750 g jemného nízkotučného tvarohu
2 odmerky ochuteného proteínu (použila som vanilkový a jahodový)
1 vanilkový cukor s bourbon vanilkou
2 stredne veľké vajcia
125g černíc

Postup:

V miske si zmiešame tvaroh, vajce, proteín, vanilkový cukor a poriadne premiešame. (Ak máme ovocné proteíny, kt. sú farebné pridáme proteín až po rozdelení na polovicu a farebný dáme tej polovice, do ktorej pôjdu černice). Túto hmotu rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame 40g rozmixovaných černíc (alebo aj všetky, bude krajšie vidieť prechod)

Postupne do formy s 19cm priemerom pridávame krém, ktorý lejeme striedavo po 2 lyžiciach (černicový a biely) do stredu korpusu a postupne nám vzniknú pekné farebné kruhy, do ktorých môžeme ďalej špajdľou kresliť a vytvoriť rôzne vzory (nie je to nutné).

Koláč pečieme v rúre na 160 stupňov asi 35 minút, kým nezhnednú okraje. Necháme ho v teplej trúbe ďalších 15 minút a nakoniec necháme vychladnúť.

Cheesecake dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu.

Podávame zdobené rozpučeným zvyškom černíc (ak ostali).

Nutričné informácie:

(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 8)
Kalórie: 147 Kcal
Bielkoviny: 22,76g
Sacharidy: 7,93g (vláknina 0,87g)
Tuky: 2,61g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.