Ingrediencie:
Korpus:
100g rozdrvených bebe keksov
30g roztopeného masla
Krém:
250g odtučneného tvarohu (0,5%)
200g kyslej pochúťkovej smotany (10%)
200g Hollandia garzdovský jogurt (3,5%)
2 odmerky vanilkového proteínu, alebo arašidový
20g arašidového masla (100%)
1 vajce
Karamelová vrstva:
50g sušených datlí
20g čokolády (50%)
0,5dcl mlieka (1,5%)
arašidy na ozdobu
Postup:
Korpus si urobíme z rozdrvených sušienok zmiešaných s roztopeným maslom a dáme piecť na 5 minút do rúry na 160 stupňov.
V miske si medzitým vymiešame tvaroh s jogurtom, smotanou, vajcom, proteínom a maslom
Na korpus vylejeme krém a pečieme asi 35 minút (kým nezhnednú okraje) a necháme dôjsť ešte ďalších 10 minút v trúbe.
Sušené ďatle si namočíme do vody aspoň na 20 minút, scedíme a rozmixujeme, pridáme mlieko a mixujeme kým nevznikne hladká hmota, (ak je moc hustá môžeme pridať ešte vodu) nakoniec primiešame roztopenú čokoládu a natrieme na krém, môžeme ozdobiť arašidmi.
Necháme odležať aspoň 2 hodiny v chladničke a môžeme podávať.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde )
Kalórie: 229 Kcal
Bielkoviny: 12,48 g
Sacharidy: 12,12 g (vláknina 2,07 g)
Tuky: 12,44 g