Ingrediencie:
na cesto
50g mletého maku
80g ovsenej múky (rozmixované vločky)
2 vajíčka
100g jablkového pyré (detská výživa bez cukru)
1 ČL kypriaceho prášku
sladidlo podľa chuti (stévia)
šťava z 1/2 citróna
100ml vody (podľa potreby)
na krém
250g jemného tvarohu
10g vanilkového pudingového prášku
sladidlo podľa chuti (stévia)
šťava z 1/2 citróna
Postup:
Mletý mak si zmiešame s ovsenou múkou, kypriacim práškom, sladidlom, žĺtkami a jablkovým pyré. Pridáme citrónovú šťavu a vodu podľa potreby. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame k makovej zmesi. Cesto prelejeme do plechu (rozmer 20x20cm) a pečieme 15 minút na 180°C. Tvaroh si vymiešame s pudingovým práškom a dochutíme citrónovou šťavou a sladidlom podľa chuti. Tvarohový krém natrieme na prepečené cesto a pečieme ďalších 10-15 minút.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 16)
Kalórie: 57
Bielkoviny: 4g
Sacharidy: 6g (vláknina 1g)
Tuky: 2g