Ingrediencie:
Na korpus:
2 vajcia
50g stéviového cukru
80g hladkej špaldovej múky
1 odmerka čokoládového proteínu
1 lyžička sódy bikarbóny
50g kokosového oleja
100g vysoko-percentnej čokolády (aspoň 70%)
Na krém:
250g odtučneného tvarohu
1 odmerka ochuteného proteínu (zvolila som vanilku)
ovocie podľa chuti (nemusí byť, dala som cca 16ks čerešní)
Postup:
V mise vyšľahám vajcia s cukrom, do vymiešanej hmoty pridám múku spolu so sódou a vymiešam cesto.
Medzitým si v hrnci nad parou roztopím čokoládu s kokosovým olejom.
Cesto spolu s čokoládou a olejom premiešam a vylejem do silikónovej formy (zvolila som väčšiu formu na tortu), možno použiť aj plech na pečenie (nutné vymasťiť).
V druhej mise si zmiešam tvaroh s proteínom.
Na cesto uložím ovocie (nemusí byť) a naň pokladám lyžicami krém, uhladím.
Koláč pečieme asi 30min. na 180 stupňov.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 12)
Kalórie: 167Kcal
Bielkoviny: 8,21g
Sacharidy: 10,42g (vláknina 0,83g)
Tuky:8,76g