Ingrediencie:
370g uvarenej cvikle
150g 90%-nej čokolády
75g kokosového oleja
1 vanilkový cukor s bourbon vanilkou
3 stredné vajcia
75g hladkej celozrnnej múky
30g odtučneného holandského kakaa
2 lyžice arašidového masla (30g) na ozdobu, prípadne mäta a čokoládový zero topping
Postup:
Cviklu povaríme vo vode zhruba 30 minút, necháme vychladnúť a následne rozmixujeme cviklu na kašu.
Medzitým si vo vodnej kúpeli roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom, pridáme 1 vanilkový cukor.
V miske si vyšľaháme 3 vajcia, ktoré spolu s čokoládou a cviklou vymiešame, potom pridáme múku a kakao.
Zmes vylejeme na menší plech a vrch polejeme arašidovým maslom, vidličkou jemne povrch premiešame. Pečieme na 180C asi 25minút.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 257,34 Kcal
Bielkoviny: 6,33g
Sacharidy: 14,16g (vláknina 2,82g)
Tuky: 19,3g