Ingrediencie:
160g uvarených zemiakov (2menšie)
130g hladkej špaldovej múky
1 vajce
1 odmerka proteínu (použila som vanilkový)
štipka soli
100g ovocia, ja som použila ríbezle
Postup:
Ovocie som si rozvarila a rozmixovala na džem, môžete použiť hocijaký džem, alebo nutelu, orechové maslo, ale hodnoty sa budú líšiť.
Zemiaky som si uvarila a nechala vychladnúť.
Vychladnuté zemiaky som popučila na kašu, pridala som vajce a pomaly prisypávala múku, aby vzniklo nelepivé cesto (každá múka je iná), do cesta som dala asi 120g a 10g som spotrebovala na podsypávanie a vaľkanie cesta.
Cesto som vyvaľkala na hrúbku asi 3mm, pohárikom som si vykrojila kruhy v priemere 6,5cm (vyšlo mi 24kusov). Do stredu kruhu som dala malú lyžičku džemu a preložila na pol. Okraje som pozatláčala vidličkou.
Do väčšieho hrnca som si dala variť osolenú vodu. Do vriacej vody som poukladala perky a nechala variť, kým nevyplávali (cca. 2 minúty). Po vytiahnutí som ich prepláchla studenou vodou a precedila.
Servírovala som posypané proteínom a ovocím, kto má rád sladké môže použiť aj zero sirup, alebo nejaké iné sladidlo.
Nutričné informácie:
(na 1 porciu , z celkového množstva vyšli 3 menšie porcie)
Kalórie: 297 Kcal
Bielkoviny: 16,45g
Sacharidy: 47,09g (vláknina 3,73g)
Tuky: 4,85