Ingrediencie:
Na cesto:
6 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
5 PL mletých vlašských orechov
4 vajcia
1 PL bezfosfátového kypriaceho prášku do pečiva
6 PL trstinového cukru,
1/8 šálky vody
Na krém:
250g jemného nízkotučného tvarohu
3PL medu (30g)
1 ČL vanilkového extraktu (3g)
2 PL mletých vlašských orechov
Na polevu:
40g 90%-nej čokolády
menšia lyžička BIO kokosového oleja (5g)
Postup:
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a vodu. Žĺtkovú zmes pridáme k bielkom a jemne stierkou zamiešame, aby sa cesto spojilo a ostalo nadýchané.
Menší plech vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom, dá sa použiť aj silikónová forma, napr. na biskupský chlebík. Pečieme na 170°C asi 45 minút. Hotový koláčik necháme odpočinúť a vychladnúť.
Tvaroh zmiešame s orechmi, osladíme medom a dochutíme vanilkovým extraktom.
Upečený korpus som prekrojila na dva (na polovicu plechu, na dĺžku) a každý som ešte prekrojila na polovicu (výšky), ak sa pečie vo forme na chlebík stačí prekrojiť 3x na pláty (4ks). (Okraje korpusov som zarovnala zrezaním a odložila na posyp).
Pláty plníme tvarohovou plnkou, poslednú vrstvu tvorí tvaroh, na ktorý som namrvila zvyšné (zrezané) cesto a zmiešala s orechmi.
Nakoniec vo vodnom kúpeli rozpustíme asi 40g čokolády s troškou kokosového oleja a koláč jemne polejeme.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 9)
Kalórie: 201,5Kcal
Bielkoviny: 8,8g
Sacharidy: 17,4g (vláknina 1,12g)
Tuky: 10,8g