Gaštanový cheesecake (nepečený)

Ingrediencie:

50g ovsených vločiek
50g sušených hrozienok
250 g jemného nízkotučného tvarohu
200g kyslej pochúťkovej smotany (10%)
50g 90%-nej čokolády
250g 72%-ného gaštanového pyré

Postup:

Na korpus si zmixujeme ovsené vločky s hrozienkami, môžeme zriediť troškou vody, aby nám vznikla lepivá masa, ktorú vtlačíme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.

Na krém si zmiešame gaštanové pyré s tvarohom a 50g pochúťkovej smotany (sladiť netreba, gaštanové pyré je sladké), vymiešaný krém nalejeme na korpus do formy.

Na polevu zmiešame 150g pochúťkovej smotany s 50g rozpustenej čokolády a nalejeme na plnku. Ja som na povrch ozdobila vlnkami, ktoré som vytvorila pomocou vidličky.

Cheesecake dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.

Nutričné informácie:

(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 8)
Kalórie: 197,63 Kcal
Bielkoviny: 6,69g
Sacharidy: 25,25g (vláknina 4,08g)
Tuky: 5,77g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.