Ingrediencie:
200g hladkej špaldovej múky
50g kokosového oleja
50g trstinového cukru
1 vajce
1 kypriaci prášok do pečiva
1dcl mlieka (polotučné)
1 kg jabĺk
1 škoricový cukor
Postup:
Ako prvé si v mlieku rozšľaháme vajíčko a rozdelíme na 2 polovice.
V mise si zmiešame múku, kypriaci prášok a cukor, premiešame a pridáme roztopený kokosový olej a prvú časť mlieka s vajíčkom. Vytvoríme cesto, ktoré tiež rozdelíme na 2 polovice. Prvú polovicu rozvaľkáme a prenesieme na menší plech.
Medzitým si očistíme, nastrúhame jablká a vyžmýkame z nich šťavu.
Jablká rozotrieme na cesto a posypeme škoricovým cukrom, ja som mala sladké jablká, tak som použila len škoricu
Druhu polovicu cesta si znova rozvaľkáme a položíme na jablká, potrieme druhou polovicou mlieka s vajíčkom a poprepichujeme vidličkou.
Dáme piecť na plech na 160°C asi na 30 minút, necháme vychladnúť a môžeme servírovať ozdobené jablkom, alebo posypané vanilkovým proteínom.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 16)
Kalórie: 131Kcal
Bielkoviny: 2,79g
Sacharidy: 21,36g (vláknina 3,75g)
Tuky: 4,25g