Ingrediencie:
Na korpus:
150g celozrnných keksov
40g kokosového oleja alebo masla
Na plnku:
250g ricotty
250g nízkotučného tvarou 0,5%
1 vajce
30g proteín My protein vanilka alebo jahoda
Na želatínu:
125g čerstvých jahôd
9g balenie želatíny
250ml vody
2 lyžice javorového sirupu
Postup:
Najprv si v mixéri rozmixujeme keksy, k rozmixovaným pridáme roztopený kokosový olej alebo maslo a trošku vody, aby nám vzniklo cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy.
Dáme piecť na 170°C asi na 10 minút
Na krém si vymiešame ricottu s tvarohom a proteínom a dáme na upečený korpus, pečieme asi ešte 30 minút, kým nezozlátne okraj, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Jahody si nakrájame na kúsky a necháme povariť spolu s javorovým sirupom, odstavíme a zmiešame so želatínou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.
Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a necháme odstáť aspoň 2 hodiny, podávame chladené.
Nutričné informácie:
(na 1 kus, z celkového množstva ich bude 10)
Kalórie: 178Kcal
Bielkoviny: 9,1g
Sacharidy: 14,34 (vláknina 0,86g)
Tuky: 9,03g