Jahodový cheesecake

Ingrediencie:

Na korpus:

150g celozrnných keksov
40g kokosového oleja alebo masla

Na plnku:

250g ricotty
250g nízkotučného tvarou 0,5%
1 vajce
30g proteín My protein vanilka alebo jahoda

Na želatínu:

125g čerstvých jahôd
9g balenie želatíny
250ml vody
2 lyžice javorového sirupu

Postup:

Najprv si v mixéri rozmixujeme keksy, k rozmixovaným pridáme roztopený kokosový olej alebo maslo a trošku vody, aby nám vzniklo cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy.
Dáme piecť na 170°C asi na 10 minút
Na krém si vymiešame ricottu s tvarohom a proteínom a dáme na upečený korpus, pečieme asi ešte 30 minút, kým nezozlátne okraj, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Jahody si nakrájame na kúsky a necháme povariť spolu s javorovým sirupom, odstavíme a zmiešame so želatínou, ktorú sme pripravili podľa návodu na obale.
Zmes vylejeme na vychladnutý korpus a necháme odstáť aspoň 2 hodiny, podávame chladené.

Nutričné informácie:

(na 1 kus, z celkového množstva ich bude 10)
Kalórie: 178Kcal
Bielkoviny: 9,1g
Sacharidy: 14,34 (vláknina 0,86g)
Tuky: 9,03g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.