INGREDIENCIE
150 g celozrnnej špaldovej múky
250 g bieleho jogurtu ( selský)
2 vajíčka
1 odmerka vanilkového proteínu (môžeme vynechať)
100 ml vody (ak chceme aby čučoriedky zostali na povrchu koláča, vody dáme menej)
1 ČL kypriaceho prášku
sladidlo podľa chuti (stévia)
štipka soli
200 g čerstvých čučoriedok
POSTUP
Múku zmiešame s proteínom a kypriacim práškom. Ďalej pridáme jogurt, žĺtka, vodu a sladidlo podľa chuti. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Čučoriedky do cesta buď vmiešame, alebo ich nasypeme navrch koláča. Cesto vlejeme do Remosky vystlanej papierom na pečenie (alebo tortovej formy s priemerom 20 cm) a pečieme približne 30 minút. Podávame s kopčekom jogurtu a čerstvými čučoriedkami.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 104
Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 16 g
Tuky: 2 g
Remosku zakúpite tu https://www.znackovenadobi.eu/remoska/
Ahoj vypada to super a musim to vyskušať.