Kávový cheesecake

Ingrediencie:

250g odtučneného tvarohu 0,5%
250g riccoty
20g vanilkového cukru
30g proteín My protein vanilka
1 lyžica rozpustnej kávy (alebo espresso)
200g smotana na šľahanie 30%
1 väčšie vajce
50g maslo
50g horkej čokolády
150g sušienok (použila som ovsené Zuzanky)
niečo na ozdobu (ovocie, v mojom prípade jahody a aj kávové zrná- nezapočítané)

Postup:

Ako prvé si rozdrvíme sušienky, zmiešame s roztopeným maslom, vtlačíme na dno tortovej formy a dáme na 180°C do trúby10 min.
V mise si vymiešame vajce s vanilkovým cukrom, pridáme proteín, 1dcl šlahačky, tvaroh a ricottu a vymiešame.
2/3 krému vylejeme na upečený korpus a do 1/3 pridáme lyžičku kávy a premiešame.
Vylejeme na korpus a na povrchu premiešame (pokreslíme) špajdľou.
Dáme piecť na 160°C asi 45minút. Necháme vychladiť v trúbe.
Na vychladnutý korpus si vyšľaháme 1dcl šľahačky a 50g roztopenej čokolády.
Povrch môžeme ozdobiť podľa chuti a necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 30 minút.

Nutričné informácie:

(na 1 porciu, z celkového množstva ich bude 10)
Kalórie: 270Kcal
Bielkoviny: 9,61g
Sacharidy: 16,39 (vláknina 0,95g)
Tuky: 17,79g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.