Kávový cheesecake


Ingrediencie

na korpus

80g ovsenej múky (pomletých vločiek)
40g mletých mandlí
1 vajíčko
1 ČL mletej kávy
1 lyžica mandľového/arašidového masla
sladidlo podľa chuti (stévia)
na náplň

500g jemného tvarohu
2 vajíčka
2 ČL mletej kávy
2 lyžice silného espressa
2 lyžice mandľového/arašidového masla
50g kokosového/trstinového cukru (alebo iné ľubovoľné sladidlo)

Postup

Všetky suroviny na korpus zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Tvaroh zmiešame s vajíčkami, pridáme mletú kávu, vychladnuté espresso a cukor. Náplň dosladíme podľa chuti, ak máte radi sladšie použite viac cukru alebo iného sladidla. Náplň vylejeme na korpus. Na dokončenie polejeme vrch cheesecaku tekutým orieškovým maslom a opačným koncom lyžice jemne premiešame a vytvoríme mramorový efekt. Cheesecake pečieme približne 40 minút na 180°C. Pred krájaním ho necháme vychladiť pár hodín v chladničke.

Nutričné hodnoty

na 1 kúsok (z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 134
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 10g
Tuky: 6g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.