Ingrediencie:
Na korpus:
3 vajcia
200g špaldovej hladkej múky
80g trstinového cukru
10 lyžíc vody
15g proteínu (vanilka alebo biela čokoláda)
štipka soli
1 lyžička sódy bikarbóny
domáci džem nesladený (nemusí byť)
Na krém:
250g nízkotučného tvarohu
1 grécky jogurt (140g Milko)
50g bielej čokolády
Na ozdobu:
ovocie, orechy, čokoláda, …
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtky. Z bielkov si vyšľaháme sneh.
V mise vymiešame žĺtka s cukrom do peny a postupne pridávame múku so sódou a vodu, nakoniec pridáme štipku soli.
Cesto dáme piecť do formy s priemerom 20cm na 170°C asi 40 minút a necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním tvarohu, jogurtu a roztopenou čokoládou.
Vychladnutý korpus prerežeme na tri časti a plníme plnkou, korpus môžeme potrieť džemom.
Ozdobíme podľa chuti a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 8)
Kalórie: 225 Kcal
Bielkoviny: 13,47g
Sacharidy: 33,24g (vláknina 3,6g)
Tuky: 4,93g