Ingrediencie:
1 vajce
30g čokoládového proteínu
20g 90% čokolády
50ml polotučného mlieka (1,5%)
5g kakaa
na vymastenie formy:
3g kakaa
1,5g kokosového oleja
Postup:
V menšej nádobe si vyšľaháme vajíčko, postupne pridávame proteín a mlieko. Čokoládu roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke a pridáme do cesta.
Medzitým si keramickú nižšiu formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kakaom (ak je silikónová forma netreba vymazávať) a dáme na pár minút do chladničky.
Cesto dáme do misky a pečieme v rozohriatej rúre na 190stupňov 8 až 10 minút.(treba sledovať povrch, keď už nieje tekutý a spevnie môžeme ihneď vybrať).
Nožom si oddelíme okraje koláča od misky, prikryjeme ju tanierom a preklopíme naň.
Hotovo. Môžeme ozdobiť šľahačkou, zmrzlinou, alebo ovocným prelivom (nezapočítané).
Nutričné informácie:
(na 1 porciu , ak je potrebné viac porcií, znásobíme množstvo)
Kalórie: 375 Kcal
Bielkoviny: 35,59g
Sacharidy: 9,41g (vláknina 5g)
Tuky: 20,77g