Míša torta

Ingrediencie:

na cesto
80g celozrnnej špaldovej múky
30g kokosu
15g kakaa
1 vajíčko
30g kokosového oleja
130g bieleho jogurtu
50g kokosového cukru (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
1 ČL kypriaceho prášku
100-150ml vody/mlieka

na krém

500g jemného tvarohu
sladidlo podľa chuti (stévia, med, javorový sirup)
50g kvalitnej horkej čokolády
lyžička kokosového oleja (5g)
Postup:
Múku, kakao, cukor, kokos a prášok do pečiva zmiešame. Pridáme vajíčko, jogurt, kokosový olej a vodu podľa hustoty cesta (malo by mať tekutejšiu konzistenciu). Vlejeme ho do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 25-30 minút na 180°C. Krém si pripravíme vymiešaním tvarohu s ľubovoľným sladidlom. Na vychladnutý korpus natrieme krém a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na hodinu. Čokoládu rozpustíme s lyžičkou kokosového oleja a natrieme ňou vrch koláča. Necháme stuhnúť a podávame. Ak nechceme aby nám čokoláda pri krájaní popraskala, krájame tortu teplým nožom, zohriatym horúcou vodou.

Nutričné informácie:

(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 184
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 17g (vláknina 1g)
Tuky: 9g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.