Ingrediencie:
100g hladkej špaldovej múky
1 odmerka proteínu (25g do cesta 5g na posyp)
40 g kokosového oleja
80g mrkvy
1 lyžička sódy bikarbóny
1 lyžička mletej škorice
Plnka: džem, proteinela, orieškové maslo, … (nezapočítané)
Postup:
Múku a proteín si premiešame so škoricou a sódou.
Mrkvu si nastrúhame na jemno a pridáme k múčnej zmesy.
Kokosový olej roztopíme a zo surovín vypracujeme cesto.
Cesto necháme chvíľku odpočinúť (cca 15min.)
Na silikónovej podložke si cesto rozvaľkáme na tenko, ak máte drevenú dosku, bude treba podsypať múkou, aby sa cesto netrhalo.
Z cesta vykrajujeme štvorčeky, do každého dáme pol lyžičky plnky (podľa chuti). Po naplnení preložíme na pol a spoj pritlačíme vidličkou.
Pečieme na 180stupňov 10 až 15 minút (podľa trúby), sledujeme, aby nám nezhoreli.
Povrch poprášime proteínom a chrumkáme.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 18)
Kalórie: 47 Kcal
Bielkoviny: 1,46g
Sacharidy: 5,02g (vláknina 1,31g)
Tuky: 2,57g