Ingrediencie
100g celozrnnej špaldovej múky
50g ovsenej múky (rozmixované vločky)
15g kakaa
2 vajíčka
200ml mlieka
1/2 balenia kypriaceho prášku do perníka
2 ČL perníkového korenia
1/2 ČL škorice
40g medu + stévia podľa chuti (ak nepoužívame stéviu pridáme med)
džem podľa chuti
kokos na posypanie
Postup
Zvlášť zmiešame suché suroviny (múka, kakao, kypriaci prášok, perníkové korenie, škorica, stévia) a mokré suroviny (mlieko, med, vajíčka). Mokré suroviny vlejeme do suchých a dôkladne premiešame. Perník pečieme v menšom plechu alebo zapekacej miske (použili sme rozmer 26x17cm) na 180°C 25-30 minút. Vychladnutý perník potrieme džemom, posypeme kokosom a podávame.
Nutričné hodnoty
na 1 kúsok (perník rozkrájame na 15 kúskov)
Kalórie: 72
Bielkoviny: 3g
Sacharidy: 12g
Tuky: 2g