Ingrediencie:
30g ovsených vločiek
50g celozrnných keksov
15g kokosového oleja
120g Goldessa (čerstvý syr) light
250g nízkotučného tvarou 0,5%
200g kyslej smotany 10%
2 balenia vanilkového cukru
vodu
9g balenie želatíny
ovocie, použila som jahody (75g)
Postup:
Najprv si v mixéri rozmixujeme ovsené vločky spolu s keksami, k rozmixovaným pridáme roztopený kokosový olej a trošku vody, aby nám vzniklo cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy.
Na krém si vymiešame tvaroh so smotanou, Goldessou a cukor. Želatínu (4g) dáme napučať do 0,5dcl vody asi na 10 minút, potom zohrejeme, nevaríme, necháme trošku vychladnúť, vmiešame lyžičku krému a dobre premiešame. Tuto zmes následne vylejeme do krému, ktorý navrstvíme do formy na korpus. Dáme do chladu aspoň na 30 minút.
Jahody si nakrájame na tenké plátky a poukladáme na stuhnutú plnku.
Pripravíme si zvyšnú želatínu a to tak, že 5g želatíny dáme napučať opäť na 10 minút do 2,5dcl vody, spolu s vanilkovým cukrom. Zohrievame do rozpustenia, nevaríme a keď trošku schladne vylejeme na jahody. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny a môžeme podávať.
Nutričné informácie:
(na 1 kus, z celkového množstva ich bude 6)
Kalórie: 227Kcal
Bielkoviny: 9,53g
Sacharidy: 20,84 (vláknina 1,73g)
Tuky: 11,38g