Oreo torta


Ingrediencie:

na cesto
80g celozrnnej špaldovej múky
30g kakaa
40g kokosovej múky
2 vajíčka
100g bieleho jogurtu
30g kokosového oleja
voda podľa konzistencie (100-150ml)
sladidlo podľa chuti (stévia)
1 ČL kypriaceho prášku
na krém
250g kokosového mlieka (tuhá časť)
150g jemného tvarohu
ľubovoľné sladidlo podľa chuti
na ozdobu
sušienky oreo
čokoládový sirup

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Múky si zmiešame s kakaom a kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, tekutý kokosový olej, jogurt, vodu a sladidlo podľa chuti. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 25-30 minút. Zatiaľ si tvaroh vyšľaháme s tuhou časťou kokosového mlieka a dosladíme podľa chuti. Krém dáme chladiť do chladničky aspoň na hodinu. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, natrieme polovicou krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a potrieme ho zvyšným krémom. Tortu ozdobíme podľa fantázie, my sme použili rozdrvené sušienky a čokoládový sirup bez cukru.

Nutričné informácie:

(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 174
Bielkoviny: 7g
Sacharidy: 13g (vláknina 3g)
Tuky: 11g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.