Ingrediencie:
na cesto
80g celozrnnej špaldovej múky
30g kakaa
40g kokosovej múky
2 vajíčka
100g bieleho jogurtu
30g kokosového oleja
voda podľa konzistencie (100-150ml)
sladidlo podľa chuti (stévia)
1 ČL kypriaceho prášku
na krém
250g kokosového mlieka (tuhá časť)
150g jemného tvarohu
ľubovoľné sladidlo podľa chuti
na ozdobu
sušienky oreo
čokoládový sirup
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Múky si zmiešame s kakaom a kypriacim práškom. Pridáme žĺtka, tekutý kokosový olej, jogurt, vodu a sladidlo podľa chuti. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý jemne vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 25-30 minút. Zatiaľ si tvaroh vyšľaháme s tuhou časťou kokosového mlieka a dosladíme podľa chuti. Krém dáme chladiť do chladničky aspoň na hodinu. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, natrieme polovicou krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a potrieme ho zvyšným krémom. Tortu ozdobíme podľa fantázie, my sme použili rozdrvené sušienky a čokoládový sirup bez cukru.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 174
Bielkoviny: 7g
Sacharidy: 13g (vláknina 3g)
Tuky: 11g