Ingrediencie:
na korpus
80g ovsenej múky (rozmixovaných vločiek)
40g vlašských orechov
1 vajíčko
sladidlo podľa chuti (stévia)
voda podľa konzistencie
na plnku:
2 stredne veľké jablká
1 ČL škorice
10g kokosového cukru
troška vody
350g jemného tvarohu
15g vanilkového pudingového prášku
1 vajíčko
sladidlo podľa chuti (stévia)
na posýpku:
20g vlašských orechov
40g ovsených vločiek
10ml kokosového oleja
tekuté sladidlo podľa chuti (med, javorový sirup)
Postup:
Najskôr si pripravíme korpus. Vločky a oriešky si rozmixujeme, pridáme vajíčko, sladidlo, trošku vody a vypracujeme si tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Korpus pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame jabĺčka na menšie kúsky. Posypeme ich škoricou, kokosovým cukrom, podlejeme troškou vody a opečieme na panvici. V miske si vymiešame tvaroh s vajíčkom, pridáme pudingový prášok a osladíme podľa chuti. Na predpečený korpus navrstvíme jabĺčka, zalejeme ich tvarohovou plnkou a pečieme 30 minút na 180°C. Na záver si pripravíme posýpku, vlašské orechy nasekáme nadrobno a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Posýpkou zasypeme vrch koláča a pečieme ďalších 10 minút. Pred krájaním necháme koláč poriadne vychladnúť.
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 154
Bielkoviny: 8g
Sacharidy: 17g (vláknina 3g)
Tuky: 7g