Ingrediencie:
2 jablká
200g hladkej špaldovej múky
100g trstinového cukru
0,5 dcl polotučného mlieka
10g kokosového oleja
1 vajce
1 lyžička perníkového korenia
1 lyžička sódy bikarbóny
10g odtučneného holandského kakaa
Na ozdobu :
30g vysokopercentnej čokolády
20g nízkotučného jogurtu
Postup:
Jablká si očístíme a nastrúhame najemno
V miske si zmiešame vyšľaháme vajce s cukrom do penista.
Postupne pridáme múku, kakao, korenie, sódu a premiešame, ďalej pridáme mlieko a jablká.
Nakoniec primiešame rozpustený kokosový olej
Koláč dáme do menšej formy a pečieme na 180stupňov asi 20-25 minút.
Po vychladnutí si rozpustíme čokoládu a do nej primiešame jogurt, natrieme na koláč a dáme stuhnúť do chladničky
Nutričné informácie:
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 16)
Kalórie: 107 Kcal
Bielkoviny: 2,66g
Sacharidy: 18,19g (vláknina 0,86g)
Tuky: 1,97g