Ingrediencie:
100 g hladkej špaldovej múky
1 odmerka vanilkového proteínu
1 odmerka čokoládového proteínu
1 lyžička prášku do pečiva
1 vajce
1 lyžica kakao
60 g zrelého avokáda
1 lyžica sladidla (stévia)
250 g jemného tvarohu 2,5% tuku
1 vanilkový cukor
Postup:
Z múky, žĺtka, čokoládového proteínu, kakaa, kypriaceho prášku, avokáda a lyžice stévie (alebo sladidla) vypracujeme cesto. Cesto dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pol hodiny.
Medzitým si na plnku zmiešame tvaroh, vanilkový proteín, bielko a vanilkový cukor.
Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, prvú roztlačíme na dno menšej formy na pečenie, nato navrstvíme plnku a druhú polovicu nastrúhame na povrch plnky. Dáme piecť na 180 stupňov na 20 minút a necháme ešte 5 minút dôjsť vo vyhriatej rúre.
Nutričné informácie:
(na 1 kus, z celkového množstva ich vyjde 6)
Kalórie: 192 Kcal
Bielkoviny: 17,79 g
Sacharidy: 19,78 g (vláknina 3,76 g)
Tuky: 5,71 g