Strúhaný tvarožník

 

Ingrediencie:

100 g hladkej špaldovej múky
1 odmerka vanilkového proteínu
1 odmerka čokoládového proteínu
1 lyžička prášku do pečiva
1 vajce
1 lyžica kakao
60 g zrelého avokáda
1 lyžica sladidla (stévia)
250 g jemného tvarohu 2,5% tuku
1 vanilkový cukor

Postup:

Z múky, žĺtka, čokoládového proteínu, kakaa, kypriaceho prášku, avokáda a lyžice stévie (alebo sladidla) vypracujeme cesto. Cesto dáme stuhnúť do chladničky aspoň na pol hodiny.
Medzitým si na plnku zmiešame tvaroh, vanilkový proteín, bielko a vanilkový cukor.
Stuhnuté cesto rozdelíme na 2 polovice, prvú roztlačíme na dno menšej formy na pečenie, nato navrstvíme plnku a druhú polovicu nastrúhame na povrch plnky. Dáme piecť na 180 stupňov na 20 minút a necháme ešte 5 minút dôjsť vo vyhriatej rúre.

Nutričné informácie:

(na 1 kus, z celkového množstva ich vyjde 6)
Kalórie: 192 Kcal
Bielkoviny: 17,79 g
Sacharidy: 19,78 g (vláknina 3,76 g)
Tuky: 5,71 g

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.