Ingrediencie:
250 g jemného nízkotučného tvarohu
100g celozrnnej špaldovej múky
250g balenie čerstvých jahôd
štipka soli
lyžica medu
Postup:
Z tvarohu, múky a soli si urobíme cesto, ktoré rozdelíme na 10 dielov. Z cesta tvarujeme guľky, do stredu každej vložíme čerstvú jahodu. Guľky vložíme do vriacej osolenej vody a čakáme, kým vyplávajú na povrch. Medzitým si rozvaríme zbytok jahôd spolu s lyžicou medu, necháme zovrieť a vypneme. Guľky servírujeme poliate jahodami.
Nutričné informácie:
na 1 porciu (5 guliek), z celkového množstva vyjdú 2 porcie (10 guliek)
Kalórie: 327,75 Kcal
Bielkoviny: 20,75g
Sacharidy: 54,285g (vláknina 6,69g)
Tuky: 2,19g