Ingrediencie:
300 g hladkej špaldovej múky
1 odmerka vanilkového proteínu
1 prášok do pečiva
1 lyžička sóda bikarbóna
1 vajce
50g kokosového oleja
250g ricotty
50g mletý trstinový cukor
40g hrozienok
10g mandlí (plátky)
Postup:
Hrozienka si namočíme do vody. V mise si vajce rozšľaháme s cukrom do peny, pridáme roztopený kokosový olej a miešame. Do peny pomaly pridávame ricottu a premiešame.
Medzitým si v druhej mise zmiešame suché suroviny: múku, proteín, prášok do pečiva a sódu.
Do suchej zmesi pridáme mokré a premiešame vareškou, pridáme namočené (scedené) hrozienka a rukou vypracujeme cesto.
Cesto rozdelíme na 4 časti a pletieme vianočku (návod na internete). Upletenú vianočku potrieme zvyškom kokosového oleja z nádoby, kde sme ho topili a pridáme lyžičku vody, posypeme mandľovými plátkami a pečieme 20 minút na 170 stupňov, potom teplotu znížime a pečieme asi 15 minút na 150 stupňov a necháme ešte 5 minút dôjsť vo vypnutej rúre.
Nutričné informácie:
(na 1 porciu, z celkového ich vyjde 12)
Kalórie: 194 Kcal
Bielkoviny: 7,85g
Sacharidy: 24,8g (vláknina 3,7g)
Tuky: 7,87g