Ingrediencie:
200g uvarených zemiakov
70g jemne mletých ovsených vločiek
50g + 10g hladkej špaldovej múky
1 vajce
štipka soli
50ml polotučného mlieka
50g mletých orechov (použila som vlašské)
2 lyžice medu
Postup:
Zemiaky si popučím alebo rozmixujem na pyré. Pyré zmiešam s múkou (50g), vločkami, soľou a vajcom a vytvorím cesto. Cesto nechám chvíľku odležať (stačí 15minút).
Na dosku si vysypem múku (10g) a formujem z cesta valčeky, a z nich odkrajujem šúľance. Do hrnca dám variť vodu, keď vrie vysypem do nej šúľance a nechám 2 minútky povariť, keď sú hotové vyplávajú na povrch.
Medzitým si v menšom hrnci dám variť mlieko, keď vrie osladím ho medom, premiešam a následne stíšim a pridám orechy, miešam pokiaľ nevznikne kaša.
Hotové scedené šúľance premiešam s orechovou kašou a podávame.
Nutričné informácie:
(na 1 porciu, z celkového množstva budú 2)
Kalórie: 560 Kcal
Bielkoviny: 18,51g
Sacharidy: 73,16g (vláknina 10,8g)
Tuky: 22,57g